
Zonnepanelen
Informatie En Advies
Met zonnepanelen bent u uw eigen energieleverancier. Wie wil dat niet? Het is je misschien al opgevallen dat er momenteel veel aanbieders op de markt zijn. De prijzen zijn daardoor scherp en ook de kwaliteit van de zonnepanelen is de afgelopen jaren flink verbeterd. Het is dus een goed moment om te investeren.

Kooptip
Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en
ontvang gratis en vrijblijvend offertes van erkende installateurs.
Prijsopbouw
Bij het plaatsen van zonnepanelen is de grootste kostenfactor het materiaal, zoals je hieronder kunt zien. De kosten die u mogelijk kunt besparen, zijn arbeidskosten. Door verschillende aanbiedingen van installateurs bij u in de buurt te vergelijken, kunt u zien wat ze allemaal in rekening brengen. De ervaring leert dat dit nogal kan verschillen, dus sla de citatiestap niet over. Vergeet ook niet de terugverdientijdcalculator te gebruiken.
Kosten per wattpiek
Kosten per wattpiek De kosten van pv systemen zijn afhankelijk van het type zonnecel dat wordt gebruikt. Is het systeem gebaseerd op monokristallijn silicium, dan mag je een hogere prijs per Wp verwachten. Over het algemeen is de prijs per Wp voor grotere modules verlaag Wp Polykristallijne modules betalen een lagere prijs per Wp. Afhankelijk van het type zonnecel ben je tussen de 1.400 en 2.500 euro kwijt voor een set van 600 Wp panelen. Polykristallijne cellen zijn goedkoper maar houd er rekening mee dat ze meer oppervlakte per Wp nodig hebben. Naast de panelen zelf, moet u ook zorgen voor een omvormer en montagemateriaal. Als u maximaal nut en gemak wilt, kunt u een complete offerte laten maken bij verschillende retailers.
Terugverdientijd van uw PV systeem berekenen?
Wat is een PV paneel?
Iedereen weet dat je met een zonnepaneel elektriciteit opwekt, maar een zonnepaneel koop je bijna nooit alleen; de resulterende energie kan niet zomaar voor elke toepassing worden gebruikt. Ook zult u voor de meeste toepassingen meer dan één zonnepaneel gebruiken. Daarom bieden bedrijven naast losse modules ook zogenaamde kant en klare systemen aan. Dit zijn complete systemen. Het woord “pv systeem” is eigenlijk een samentrekking tussen het Nederlands en het Engels. Tot slot komt PV van het Engelse “Photo Voltaic”, wat in het Nederlands fotovoltaïsch betekent. Fotovoltaïsche systemen kunnen eigenlijk in twee hoofdtypen worden onderverdeeld: Netgekoppelde zonnepanelen – De overgrote meerderheid van de Nederlandse huishoudens kiest voor een netgekoppeld systeem, waarbij ongebruikte elektriciteit wordt verkocht aan de energiemaatschappij. Zo’n complete set bestaat uit panelen (meestal rond de 470 Whp), een omvormer en montagemateriaal.
Reinigen PV panelen
Veel mensen denken dat zonnepanelen op natuurlijke wijze door regenwater schoongespoeld worden en daardoor geen extra onderhoud nodig hebben. Regenwater is echter juist een van de grote vervuilers van uw zonnepanelen. Op zowel horizontaal als schuin geplaatste panelen ontstaat vuil dat verwijdert moet worden, dit om te voorkomen dat u rendement verliest, dit kan oplopen tot een verlies van wel 25%! Om het maximale rendement uit uw zonnestroominstallatie te halen is het belangrijk om de panelen minstens 1 keer per jaar professioneel te laten reinigen. Met speciale zachte borstels en gedemineraliseerd water reinigen we uw zonnepanelen zodat u weer optimaal gebruik kunt maken van de zonne-energie. De reiniging verlengt tevens de levensduur van uw zonnestroominstallatie.
Milieuvriendelijk
Omdat we geen gebruik maken van reinigingsmiddelen, maar speciaal gefilterd water gebruiken, is onze methode ook nog eens milieuvriendelijk. Daan’s Montage bestaat uit een team van specialisten op het gebied van zonnepanelen reiniging. Wij reinigen zonnepanelen op onder andere kantoorgebouwen, winkelpanden, scholen, woningen en appartement complexen. Uw wensen zijn ons uitgangspunt! Als gespecialiseerde en professionele schoonmaakpartner geloven wij in korte lijnen en een transparant schoonmaaktraject, voor zowel particulieren als grote en kleine organisaties, gemeentes en VVE’s.